Cara Menutup Akaun Facebook Anda

0 comments

 Bagaimana untuk memadamkan terus akaun Facebook anda. setelah membaca Teori Konspirasi Facebook ada yang mengambil keputusan untuk menutup atau memadamkan terus akaun Facebook mereka. tapi masalahnya tiada link atau pilihan (Delete Facebook Account)untuk memadamkan akaun anda. nak buat senang kan, masukkan nama, email, password. there you go. Done! anda dah ada Facebook.

di sebabkan masalah tiada pilihan untuk berbuat demikian ramai yang yang mencuba delete akaun dengan memadamkan semua gambar, delete semua kawan dalam friend list kemudian deactivate kan akaun tersebut.


kenapa berbuat demikian sebabnya Facebook sendiri menyediakan pilihan Delete Account. dengan cara ini anda boleh menutup akaun Facebook anda.


Delete Akaun Facebook anda

caranya adalah dengan pergi ke alamat ini http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account kemudian tekan "Submit". ikut arahan seterusnya untuk memadamkan akaun anda.

akaun anda akan diactivate selama 2 minggu. dalam tempoh tersebut jika anda tidak log in ke akaun anda selepas 2 minggu akaun anda tidak akan wujud lagi di dunia cyber ini. tetapi dalam masa 2 minggu anda berubah fikiran tak jadi nak padam akaun Facebook anda, apa yang anda perlu buat adalah log in ke akaun anda. bila anda log in dalam tempoh 2 minggu tersebut Facebook akan membatalkan pilihan memadamkan akaun Facebook anda.

sekian, selamat mencuba. ada yang ingin memadamkan akaun kerana Facebook Adalah Produk Yahudi. apa-apa pun pilihan ditangan anda, anda yang menilai, anda yang buat keputusan.
Share this article :

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. SK Tg Piandang - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger